ADHD

ADHD staat voor Attention-Deficit Hyperactivity Disorder en is een aandachtsstoornis. Er zijn verschillende varianten van ADHD. Sommige personen zijn met name onoplettend/sneller afgeleid (ook wel ADD genoemd). Andere personen zijn vooral hyperactief en impulsief. Er zijn ook personen die zowel snel afgeleid raken als hyperactief/impulsief zijn.

Veel voorkomende symptomen zijn: afgeleid raken van geluiden of de eigen gedachten, moeite om taken te organiseren, snel dingen kwijtraken, chaotisch zijn, moeite hebben om stil te zitten en te snel of ondoordacht reageren. Sterke punten die vaak gezien worden bij personen met ADHD zijn onder andere: ondernemend en energiek zijn en beschikken over creativiteit en spontaniteit. Mogelijke behandelingen zijn: psycho-educatie, medicatie of (bij kinderen) behandeling gericht op de executieve functies.

Meer informatie en aanmelden

  • Neem contact op

    Heeft u vragen over een behandeling of onderzoek? Neem gerust contact met ons op. Als u al een verwijzing heeft kunt u uzelf of uw kind ook direct aanmelden.

    Contact