Geschiedenis

Het Eindhovens Psychologisch Instituut (nu EPI ggz) werd in 1964 opgericht door drs. F. Molenaars, psycholoog, en was de eerste maatschap voor psychologen in Nederland. Vanaf het begin was er speciale aandacht voor kinderen met leer-, gedrag- en opvoedingsproblemen, zowel in de thuissituatie als op school. PIT ggz is een nevenvestiging van EPI ggz. In 1976 vestigde EPI ggz zich in twee gekoppelde herenhuizen aan de Edenstraat 29-31, vlakbij het centrum van Eindhoven. Er werd  samengewerkt met meerdere medische en paramedische disciplines.

In april 2003 is EPI ggz samengegaan met de Neuropsychologen Praktijk Eindhoven, waardoor aan de al aanwezige expertise een nieuwe dimensie werd toegevoegd. De nieuwe eigenaar en directeur van EPI ggz werd drs. P.E.H. van Nunen, die zowel als neuropsycholoog in het (speciaal) onderwijs, gedurende 12 jaar, zijn sporen heeft verdiend en als psychofysioloog lange tijd werkzaam is geweest in het medische circuit. De doelstellingen van het instituut zijn hierdoor niet veranderd maar zelfs uitgebreid.

Sinds 1 mei 2009 is EPI ggz gevestigd aan de Geldropseweg 165, 5613 LM te Eindhoven. Ruim, modern, alles op de begane grond, goede parkeermogelijkheden in de wijk en uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer.

Vanaf april 2011 is in Tilburg PIT ggz (Psychologisch Instituut Tilburg) geopend, wat dezelfde doelstelling heeft als EPI ggz en dezelfde kwaliteit van onderzoek en behandeling biedt. Dit wordt gerealiseerd doordat er sprake is van dezelfde leiding en ervaren psychologen die gedeeltelijk in Eindhoven en Tilburg werken.